Unutrašnje boje Colorit

MOLERIN LATEX

Unutrašnja saten/mat boja

Karakteristike

Elegantan i dugotrajan premaz, visokokvalitetan i postojan. Saten ili mat završni izgled. Visoko kvalitetna vodorazrediva boja za unutrašnje zidove. Otporna na mokro trljanje (klasa II EN 13 300). Ekološka boja - vrlo mali sadržaj lako isparljivih organskih jedinjenja. Dostupna je u velikom broju nijansi u Colorit mix sistemu. Prije nanošenja zid je neophodno impregnirati sa proizvodom PODLOGA PRAKTIK koja je u boji materijala koji se nanosi.

Priprema podloge

Posebnu pažnju treba obratiti na pripremu podloge koja treba da bude čvrsta, suha, bez masnoća i nečistoća. Prilikom gletovanja zidova preporučuje se proizvod GLET F ili GLET P Podloga na koju se nanosi MOLERIN LATEX ne smije biti „krpana“ sa nekim drugim materijalom, odnosno treba da bude ujednačena. U suprotnom, sve neravnine su mnogo više izražene nego kod klasičnih mat boja. Prije nanošenja zid je neophodno impregnirati sa proizvodom PODLOGA PRAKTIK koja je u boji materijala koji se nanosi. Na taj se način dobija bolja ujednačenost i pokrivnost boje.

Primjena

Molerin Latex se izmiješa i ako je potrebno razrijedi sa vodom do 5%. Nanosi se u minimalno dva sloja kratkodlakim valjkom ili četkom ravnomjerno završnim potezima u istom smjeru kako bi vizuelno dobili ujednačenu boju. Da bi se izbjegle neujednačenosti nijanse usljed spajanja površina, neophodno je raditi bez prekida na kontinualnim zidnim površinama.Sušenje između slojeva je 4 do 6 sati. Molerin Latex je dostupan u velikom broju nijansi u Colorit mix sistemu. Odmah nakon upotrebe alat prati sa vodom.

Temperatura vazduha i zida prilikom rada i sušenja: od +10°C do +30°C. Ukoliko se vrši bojenje većih površina istom nijansom, neophodno je izvršiti egalizaciju u odgovarajućoj posudi u zavisnosti od količine materijala. Zaštitne trake odstraniti prije nego što se boja osuši.

Potrošnja

1 l ≈ 7-9m2 za dvoslojni premaz

Pakovanje

Kantica 1 l, 12 kom, 1 kutija = 12 l
Kantica 2 l, 120 kom, 1 paleta = 240 l
Kantica 5 l, 60 kom, 1 paleta = 300 l
Kanta 15 l, 24 kom, 1 paleta = 360 l

Dokumentacija

MOLERIN LATEX

Računanje potrošnje

l

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.