Podloge i impregnacije Colorit

PODLOGA KONCENTRAT

Disperzivna impregnacija

Karakteristike

Dubinska. Bezbojna.
Osnovni bezbojni premaz prije nanošenja fasadnih i unutrašnjih boja, glet masa, mineralnih i akrilnih fasadnih materijala, građevinskih ljepila. Prodire duboko u podlogu, ujednačava je i učvršćuje. Stvara dobru vezu između starog i novog materijala. Smanjuje potrošnju završnih materijala. Razređuje se vodom u odnosu 1:3 (podloga koncentrat : voda).

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i bez nečistoća. Cementni i cementno-krečni malteri treba da se suše minimalno 1 dan za svaki mm debljine,(T=20°C, rel.vlaga 65%) a betonske površine se suše najmanje mjesec dana. Površine koje su neravne neophodno je izravnati odgovarajućim materijalma. Preporučuje se pranje mlazom vruće vode ili parom kako bi se izvršilo dodatno čišćenje. Površine koje su zaražene algama i gljivicama potrebno je sanirati prije ugradnje temeljnog premaza i završnih materijala (čitavu površinu zida tretirati ALGOSTOPOM a ne samo mjesta gdje se nalaze alge i gljivice).

Primjena

Prije nanošenja, PODLOGA KONCENTRAT se dobro promiješa a potom se razrijeđuje sa vodom u odnosu- PODLOGA KONCENTRAT:voda=1:3. Kod jače upojnih zidova preporučuju se dva nanošenja PODLOGE KONCENTRAT. Nanosi se dugodlakom valjkom ili četkom. Vrijeme sušenja PODLOGE KONCENTRAT je oko 6 sati nakon čega se može početi sa ugradnjom završnih materijala. Optimalna temperatura zraka i zida od +50C do +300C, relativna vlaga ispod 80%. Koristiti zaštitne zavjese za skele prilikom ugradnje. Ne raditi na vjetru, kiši, magli ili direktnom djelovanju sunca. Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom. Temeljni premaz koji nije razrijeđen sa vodom a nalazi u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži može se ostaviti za naknadnu upotrebu.

Potrošnja

1 l ≈ 10 - 15 m2 zavisno od upijanja i hrapavosti podloge

Pakovanje

Boca 1 l, 12 komada, 1 kutija = 12 l
Kanister 5l, 105 komada, 1 paleta = 525 l

Dokumentacija

PODLOGA KONCENTRAT

Računanje potrošnje

l

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.