Podloge i impregnacije Colorit

ALGO STOP

Bezbojno biocidno sredstvo za uništavanje zidnih algi i gljivica

Karakteristike

Spremno za upotrebu.
Bezbojno biocidno sredstvo, spremno za upotrebu. Služi za uništavanje algi i gljivica na zidnim površinama u unutrašnjim i vanjskim uslovima eksploatacije, prije nanošenja završnog premaza ili fasade. Doza koja se preporučuje za primjenu: 1 litar proizvoda je dovoljan za nanošenje na 5 - 8 m2 zaražene površine (doza zavisi od hrapavosti, upojnosti i zaraženosti površine).

Priprema podloge

Prije upotrebe, vanjske zaražene površine oprati mlazom vode, a unutrašnje prebrisati mokrom krpom. Nakon sušenja, površine premazati ALGO STOP-om koji se prethodno samo promućka.

Primjena

Nanosi se valjkom ili četkom u tri sloja sistemom „mokro na mokro“. Kod jako zaraženih površina preporučujemo da se postupak ponovi nakon 12 - 24 h. Tako dezinfikovane površine treba da se suše 24 - 48 h, a zatim se mogu nanositi dekorativni premazi ili fasade. Preporučena radna temperatura prilikom sanacije zaraženih površina treba iznositi od 10 - 35°C. Ne raditi po kiši, magli, vjetru kao i relativnoj vlazi iznad 65 %.

Vrijeme potrebno za djelovanje biocida: Pri normalnim uslovima (temperatura 20°C i relativna vlaga 65%) iznosi 24 - 48 h, nakon čega se mogu nanositi završni dekorativni materijali.

Period zabrane pristupa tretiranoj površini: Dok se tretirana površina u potpunosti ne osuši , tj. pri normalnim uslovima (temperatura 20°C i relativna vlaga 65%) od 24 – 48 h . Niža temperatura i veća vlažnost zraka mogu produžiti period sušenja.

Potrošnja

1 kg ≈ 5 - 8 m2, zavisno od upijanja i hrapavosti podloge

Pakovanje

Boca 0,5 l, 12 komada, 1 kutija = 6l
Kanister 5 l

Dokumentacija

ALGO STOP

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.