Mase za izravnjavanje i popunjavanje Colorit

PODOLIT D5

Samorazlijevajuća masa za izravnavanje podova 1-5 mm

Karakteristike

Samorazlijevajuća.
Masa za izravnavanje unutrašnjihbetonskih podloga prije polaganja parketa, keramike, tekstilnih i PVC obloga. Dozvoljena debljina nanošenja je 1-5mm. EN 13813 CT-C25-F6 cementna masa za izravnavanje podova.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i stara najmanje 30 dana. U slučaju da je podlogaporozna ili jako vodoupojna preporučuje se impregniranje proizvodom PODLOGA KONCENTRAT (razblaženje: PODLOGA KONCENTRAT: voda=1:3).

Primjena

Na cca 4,8-5 l vode dodati vreću od 25 kg PODOLITA-a D5 i sporohodnom mješalicom dobro miješati dok se ne dobije homogena masa a zatim pustiti da odstoji 5-10 minuta i ponovo izmiješati. Zamiješani PODOLIT D5 se izlije na podlogu, izravna pomoću ravnjače i ako ima potrebe zagladi gleterom. Tokom ugradnje, bodljikavim valjkom osloboditi zaostali vazduh da bi se dobila što homogenija masa. Zavisno od debljine nanosa ili temperature sušenja, površina je prohodna nakon 24-48 sati. Postavljanje završnih podloga (parket, keramika,tekstilna, PVC obloga i sl.) može se vršiti nakon 3-7 dana zavisno od debljine poda i temperature sušenja. Vlaga u materijala mora biti ispod 4% kako bi se moglo obaviti postavljanje završnih obloga. Optimalna temperatura zraka i podloge prilikom rada i sušenja od +5°C do +25°C. Masu treba zaštititi od direktnog sunca i vjetra.

Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom. Jako je važno pridržavati se preporuka u vezi sa potrebnom količinom vode. Veća količina vode doprinosi boljem razlijevanju ali ujedno smanjuje mehaničke osobine materijala i dovodi do pucanja. Niske temperature i visoka vlaga mogu znatno produžiti vrijeme sušenja materijala. Deblji sloj nanošenja kao i visoke temperature mogu dovesti do pucanja materijala.

Potrošnja

≈ 1,2 kg/m2 za 1 mm debljine sloja

Pakovanje

Vreća 25 kg, 48 komada, 1 paleta = 1200 kg

Dokumentacija

PODOLIT D5

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.