Mase za izravnjavanje i popunjavanje Colorit

GLET P

Disperzivna glet masa

Karakteristike

Pripremljena masa za upotrebu.
Pripremljena disperzivna masa koja se koristi za fino izravnavanje unutrašnjih zidova. Karakteriše ga jednostavna upotreba, izuzetna ugradljivost i dobro prijanjanje. GLET P se lako brusi što omogućava dobijanje glatke površine.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Slabonosive površine odstraniti. Ne preporučuje se obrada vlažnih i stalno vlažnih zidova. Prije ugradnje materijala, obavezno je impregnirati zid temeljnim premazom PODLOGA KONCENTRAT (razblaženje: PODLOGA KONCENTRAT:voda=1:3). Vrijeme sušenja PODLOGE KONCENTRAT je oko 6 sati nakon čega se može početi sa ugradnjom prvog sloja GLET-a C. Za glatke betonske površine preporučuje se temeljni premaz PODLOGA KVARC.

Primjena

GLET P je već pripremljena masa, tako da ga prije upotrebe treba samo izmiješati i kao takvog nanositi na zid. GLET P se nanosi ravnom nehrđajućom gletericom i to u dva sloja. Debljina sloja po jednom nanosu ne treba da prelazi 1-1,5 mm, a ukupna debljina oba sloja max 2,5mm. Nakon drugog sloja ako je potrebno, brušenje sitnim brusnim papirom kako bi dobili što ravniju površinu. Optimalna temperatura zraka i zida od +100C do +250C, relativna vlaga ispod 80%. Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom. Glet masa koja se nalazi u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži može se ostaviti za naknadnu upotrebu.

Potrošnja

≈ 1,5 - 2 kg/m2 za dvoslojni nanos zavisno od kvaliteta zida

Pakovanje

Kantica 2 kg, 12 komada, 1 kutija = 24 kg
Kantica 4 kg, 120 komada, 1 paleta = 480 kg
Kanta 25 kg, 24 komada, 1 paleta = 600 kg

Dokumentacija

GLET P

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.