Mase za izravnjavanje i popunjavanje Colorit

GLET C

Glet masa za unutrašnje zidove

Karakteristike

Izuzetna obradivost.
Bijela masa u prahu izrađena na bazi kreča, mineralnih punila i aditiva. Služi za fino izravnavanje unutrašnjih zidova. EN 998-1-GP CSII WO glet masa opšte upotrebe.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Slabonosive površine odstraniti. Ne preporučuje se obrada vlažnih i stalno vlažnih zidova. Prije ugradnje materijala, obavezno je impregnirati zid temeljnim premazom PODLOGA KONCENTRAT (razblaženje: PODLOGA KONCENTRAT:voda=1:3). Vrijeme sušenja PODLOGE KONCENTRAT je oko 6 sati nakon čega se može početi sa ugradnjom prvog sloja GLET-a C. Za glatke betonske površine preporučuje se temeljni premaz PODLOGA KVARC.

Primjena

Na cca 1,6 l (8,4) l vode dodati vreću od 4 kg (20 kg) GLET-a C i sporohodnom mješalicom miješati dok se ne dobije homogena masa. Takav materijal ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta i zatim ga ponovo izmiješati. Radno vrijeme mase oko 24 sata ako se čuva u zatvorenoj posudi.

GLET C se nanosi ravnim nehrđajućim gleterom i to u dva sloja. Nakon drugog sloja, ako je potrebno lagano izbrusiti sa sitnim brusnim papirom kako bi se dobila što ravnija površina. Optimalna temperatura zraka i zida prilikom rada i sušenja od +5°C do +25°C.

Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom. Zbog svog sastava (sadržaja kreča) GLET C može agresivno djelovati na naknadno nanešene disperzivne boje. Iz tog razloga se preporučuje sušenje GLET-a C 21 dan kao i obavezno premazivanje PODLOGE KONCENTRAT, posebno prije nanošenja disperzivnih toniranih boja.

Potrošnja

≈ 1,5 - 2 kg/m2 zavisno od kvaliteta zida

Pakovanje

Vrećica 4 kg, 226 komada, 1 paleta= 904 kg
Vrećica 20 kg, 42 komada, 1 paleta= 840 kg

Dokumentacija

GLET C

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.