Mase za izravnjavanje i popunjavanje Colorit

GIPSOFIX

Ljepilo za gipsane ploče

Karakteristike

Odlično prijanjanje.
GIPSOFIX je masa u prahu izrađena na bazi gipsa, mineralnih punila i aditiva. Namijenjen je za lijepljenje gipsanih ploča na okomite zidove i betonske površine u unutrašnjim uslovima eksploatacije.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Slabonosive površine odstraniti. Prije ugradnje materijala, obavezno impregnirati zid temeljnim premazom PODLOGA KONCENTRAT (razblaženje: PODLOGA KONCENTRAT:voda=1:3). Vrijeme sušenja PODLOGE KONCENTRAT je oko 6 sati nakon čega se može početi sa ugradnjom GIPSOFIX-a. Za glatke betonske površine preporučuje se temeljni premaz PODLOGA KVARC.

Primjena

Na cca 6,6 l vode dodati vreću od 20 kg GIPSOFIX-a i sporohodnom mješalicom miješati dok se ne dobije homogena masa. Takav materijal ostaviti da odstoji 2 do 3 minute i zatim ga ponovo izmiješati. Radno vrijeme mase oko 60 minuta.

GIPSOFIX se nanosi uz ivicu i tačkasto po sredini ploče. Postavljanje ploče na zid izvršiti prije nego što materijal počne da steže. Nakon postavljanja ploče na zid izravnati je gumenim čekićem te ravnom letvom horizontalno i vertikalno. Fuge između ploča ispuniti masom za fugiranje gipsanih ploča a fuge između zida i stropa kao i između dva susjedna zida popuniti trajno elastičnim kitom nakon izvršene montaže. Optimalna temperatura zraka i zida prilikom rada i sušenja od +5°C do +25°C. Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom.

Potrošnja

≈ 4 - 5 kg/m2 zavisno od kvaliteta zida

Pakovanje

Vreća 20 kg, 42 komada, 1 paleta = 840 kg

GIPSOFIX

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.