Ljepila za keramiku Colorit

KERAFIX P

Ljepilo za vanjske keramičke pločice

Karakteristike

Vanjsko.
Građevinsko ljepilo za lijepljenje zidnih, podnih i fasadnih pločica u vanjskim i unutrašnjim uslovima eksploatacije. Izrađeno je na bazi cementa, mineralnih punila i aditiva. EN 12004-C2TE poboljšano cementno ljepilo sa redukovanim klizanjem i produženim radnim vremenom.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, suha bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Prije nanošenja ljepila, podlogu je potrebno ovlažiti vodom ili ako je vodoupojna impregnirati proizvodom.

PODLOGA KONCENTRAT (razblaženje: PODLOGA KONCENTRAT: voda = 1:3).

Za glatke površine preporučujemo proizvod PODLOGA KVARC.

Primjena

Na cca 1,2 l (6 l) vode dodati vreću od 5 kg (25 kg) KERAFIX-a P i sporohodnom mješalicom miješati dok se ne dobije homogena masa. Takav materijal ostaviti da odstoji oko 5 minuta i zatim ga ponovo izmiješati. Radno vrijeme mase 2-3 sata. Upojne pločice umočiti u vodu prije same ugradnje. Neupojne pločice ne treba umočiti u vodu jer dovodi do povećanja klizanja i smanjenje prionjivosti. Za ugradnju nove keramike na staru, potrebno je površinu stare keramike nahrapaviti kako bi se ostvarila što bolja veza.

 

KERAFIX P se nanosi nazubljenom gletericom sa širinom zuba od 4 do 6 mm na podlogu a zatim se postavljaju pločice koje treba dobro pritisnuti tako da prijanjanje ljepila na pločici bude minimalno 60% i minimalno 90% za vanjsku keramiku. Nalijeganje pločica se može korigovati u roku od 10 minuta nakon ugradnje.

Ako se na površini ljepila stvori kožica, potrebno je kožicu odstraniti i nanijeti novi sloj ljepila i pločicu postaviti na takvo ljepilo. Nakon 24 sata, moguće je lagano kretanje po pločicama i fugiranje u odabranoj nijansi. Dilatacijske fuge popuniti trajno elastičnim kitom. Optimalna temperatura zraka i zida prilikom rada i sušenja od +5°C do +25°C. Izbjegavati rad na izravnom suncu, vjetru i kiši. Koristiti zaštitne zavjese. Odmah nakon upotrebe alat oprati vodom.

Potrošnja

≈ 3 - 5 kg/m2

Pakovanje

Vrećica 5 kg, 200 komada, 1 paleta = 1000 kg
Vrećica 25 kg, 48 komada, 1 paleta = 1200 kg

Dokumentacija

KERAFIX P

Računanje potrošnje

kg

Kontakt

COLORIT d.o.o.
Blagoja Parovića 114b
78 000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel: +387 51 388 820, 388 830
Fax: +387 51 388 840
Email: info@coloritbl.com

Prijava za novosti

Naši proizvodi

Fasade.
Unutrašnje boje.
Ljepila za keramiku.
Mase za izravnjavanje i popunjavanje.
Lazurni premazi.
Podloge i impregnacije.
Fasadne boje.
Fasadna ljepila.
Ljepila za parket i drvo.
Hidroizolacije.
Toplotni fasadni sistem.